RAPPORTER/INFORMATION.

JULSFEST!

Malmö ekumeniska RPG-förenings julfest i firades i Hyllie Park. Blåssextetten underhöll med hörlig julmusik. Skinkmacka och julgröt serverades och som avslutning kaffe med lussebulle och pepparkaka. Härliga människor bidrog till en härlig julstämning. En betraktelse hölls där de viktiga helgerna - jul ,påsk och pingst -för den kristna tron togs upp. Samlingen leddes av ordförande Torbjörn Carlsson. Ann-Christin Lindbom, förbundsordförande, pekade som avslutning på hur viktigt det är att RPG syns, hörs och märks.

Ann-Christin Lindbom.

RAPPORT FRÅN RPG-UNIVERSITETET I LUND.

Dagen inleddes av Ruth W Nyberg som talade om Guds storhet och Ingela Wahlgren som sjöng några sånger med temat "Vilken Gud vi har" ackompanjerad av Rune Lindqvist.

Dagens första föreläsare var Ådne Steen, vd. för Igelösa, en liten gård i Skåne där flera världsledande metoder för hjärt- och lungkirugi har utvecklats.Där forskars också fram en utökad tidsgräns för transplantation och även en metod som gör att man kan öka antalet organ som är aktuella.

Efter en lunchpaus var det tid för dagens andra föreläsare Anders Rosengren, läkare och professor i molekylär medicin vid Göteborgs universitet.Han vävde samman de stora livsfrågorna med små konkreta tips som gör det lättare att hantera vardagen t.ex. hur stress och motion påverkar varandra, hur dygnsrytmen kopplas till åldrandet och hur synen på tillvaron i stort sett färgar våra matvanor.

Detta koncept har visats förbättra människans hälsa och kan användas via det digitala "Livsstilsverktyget".

Dagens samling avslutades med filmen "Frikyrkans historia"

Vid samtalen under den följande kaffestunden hördes lovorden "Vilken fantastisk dag då vi fått ökad kunskap om hur existentiella frågor spelar en avgörande roll för hur vi mår.

Ulla Karlstrand.

Dela den här sidan